O SEARĂ ÎN ORAŞ…….OLDIES vs. VINTAGE

Este vineri şi diseara ieşim la un clubbing. Asta în Sibiu înseamnă Oldies Pub şi Vintage Pub. Restul locaţiilor sunt prea murdare şi manelare şi cocalare.

Că mergi în Vintage sau în Oldies, tot aia e. Muzica e aceeaşi, lumea e aceeaşi, atmosfera e aceeaşi, fumul e acelaşi. Mă aştept să îi văd pe şefii din Oldies în Vintage şi invers.

Să trecem la analizat şi la măsurat.

LUCRURI BUNE la OLDIES

Oldies este continuatorul miticului şi legendarului Chill Out. Nu ca muzică dar sigur ca atmosferă şi lume şi Gilu. S-a deschis pe Lazăr apoi s-au mutat în două locaţii, dezvoltându-se.  Cel din Centru este în centrul atenţiei, celălalt nu mai contează standardul fiind coborât rău de tot acolo.

Oldies este unicul club din Sibiu unde nu avem Ladies Night (plină de toţi frustraţii), nu avem 2 beri la preţ de unu, nu avem pizza şi nu avem nici o ofertă sau mai ştiu ce fel clişist de a aduce oameni în club. Nu au nevoie, la ei e totul plin.

Au cele mai bune concerte din oraş (deşi……Paula Seling şi Hi Q…….wtf!!!!!!!!!!!). Dar măcar la ei a cântat Paul Gilbert sau Timpuri Noi sau Luna Amară sau Beatles/ Coldplay/ Amy Winehouse reloaded.

Atmosfera este întotdeauna veselă, primitoare iar şefii de acolo nu-s nişte înţepeniţi care se uită de sus la tine ca şi când….

Oldies este mare, dar tot se umple de oameni, are aerisire bună. Are destule locuri unde te poţi aduna şi îmbăta fără să-ţi pese. Bodyguarzii sunt amici şi ai şanse să iei un pumn numai dacă chiar faci ceva nu doar aşa de probă. Imi place intrarea…te face să te simţi important. Guinnessul este elementul de băut ce îl aduce în plus.

LUCRURI BUNE la VINTAGE

Locaţia aduce aminte de vechiul Oldies care era mult mai fain. E mai tânăr deci încă are mai multe de arătat. Şi la ei şefii sunt prietenoşi şi nu te tratează cu funtea sau cu barba.

Nici aici nu avem oferte tâmpite şi la fel şi ei au concerte live care se aud foarte bine. Barmanul e rapid şi se conformează mai rapid. Barmaniţele arată bine.


vechiul Oldies de pe Lazăr

LUCRURI RELE la OLDIES

Cel mai mare păcat al clubului este muzica. Aşa cum într-un restaurant contează bucătarul aşa într-un club contează dj-ul şi muzica aleasă. Fără muzică bună, nici o bere, nici un cocktail sau altele nu mai contează. Oldies a început bine dar în loc să meargă înspre mai bine….o ia în jos. Nu ştiu cine naiba e DJ Pitch asta de pune muzica la ei….dar ar trebui dat afară. Nu numai că pune multă muzică proastă dar pune aceeaşi muzică de fiecare dată. Bananarama (She`s got it), U2 (Beautiful Day), Coldplay (Clocks), etc………cred că daca m-aş încorda aş putea face playlist-ul complet. De fiecare dată e acelaşi şi are o calitate excelentă. Ce naiba e cu disco-ul optzecist!!!!! Altă muzică băiatu nu are………..îi dăm noi, facem chetă. Şi au şi ei zi de karaoke, dar şi acolo muzica e mai bună ca în weekend. Dacă mergi în oricare altă zi pe acolo……….muzica e excelentă, mai puţin în weekend când e gloată. scena este în schimb un plus pozitiv la Oldies

Baia e mică şi e la naiba în fund. Ai toate şansele să faci pe tine dacă încerci să ajungi la baie sau alegi să admiri arhitectura din jurul clubului.

Servirea lasă de dorit. Stai şi o ora (la propriu) să îţi iei o amărâtă de bere şi apoi dacă încerci să ajungi la locul tău de beţie……ai toate şansele să mai bei jumate din ea.

LUCRURI RELE la VINTAGE

Dacă erau un pic mai inspiraţi şi nu doar interesaţi de profitul imediat, Vintage-ul batea la fundul gol Oldies-ul. Doar că ei au ales ca în afară de design să facă totul la fel ca în Oldies.

Muzica e aceeaşi, inclusiv ordinea şi cântecul e aceeaşi. Cred că tot DJ fucking Pitch le pune muzica sau un discipol de al său. La un moment dat stai şi începi să îngâni sfârşitul unui cântec şi începutul celuilalt pentru simplul fapt că esti obişnuit cu ele din Oldies.

barul în Vintage barul în Oldies

Barul e inspirat de la Oldies, mobilierul e la fel, băutura nu are nimic original sau în plus şi ei au karaoke. Faceţi ceva cu garderobierul!!!! Îţi vine să-l baţi. Baia e tot la naiba….dar aici ai ce arhitectură să admiri.

RATING

pt Oldies dăm nota 8……………….atmosfera şi lumea te face să îţi doreşti să mai treci. e de departe cel mai tare loc de distracţie din Sibiu.

pt Vintage dăm nota 6……………..dacă ar fi mai inspiraţi i-ar bate la fundul gol pe cei de la Oldies. Poate la muzică ceva, băuturi, alegeţi voi.

Restul nu contează.

PS: toate pozele sunt preluate de pe paginile de facebook ale celor două cluburi sibiene.

This entry was posted in dam note sibiului and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to O SEARĂ ÎN ORAŞ…….OLDIES vs. VINTAGE

 1. sorin says:

  Nu am fost in Vintage..inca. Dar Oldies-ul il stiu inca de la inceput. La inceput era un simplu bar. Aveam mereu masa. Muzica era ok. Te si auzeai. Fumul aparea tarziu, cand te gandeai sa pleci oricum. Treptat, muzica s-a dat mai tare, si nu pentru a se dansa, ci pentru a se consuma mai mult. Cand e muzica tare si nu pot discuta cu prietenii ce faci? Bei.. Si cand bei, incepi sa dansezi.. Eu vorbesc de barul vechi de la Lazar. Muzica ok, fumul groaznic! Am intrat odata 20 minute. Am baut o bere, am fumat o tigare si am iesit UD. Nu am dansat. Nu au aerisire deloc. Baia mica si murdara. Inghesuiala prea mare. Nu te bucuri ca ai masa, ca si asa te trezesti cu coate in cap si cu genunchi in coaste. Nu te bucuri nici ca stai in picioare, ca trebuie sa tii cu doua maini berea sa nu o scapi. Nu ai ce bere sa bei. Nu imi place nici o bere de acolo. Si de multe ori , pe la 1-2 brusc nu mai este bere ieftina, numai la 7-8 lei. Am patit sa primesc altceva, nu ce am comandat.. M-am distrat acolo de multe ori, dar am renuntat sa mai merg cam de un an din cauza inghesuielii. Am mers de 4 ori in Oldies ala mare de pe centru. Mesele sunt puse in mijloc aiurea si barurile pe margine. Parerea mea e ca trebuiau puse exact invers. Aceeasi inghesuiala tampita, aceeasi bere si muzica proasta. Baia departe. Si la fel ca in toate cluburile , majoritatea se fac prezenti acolo, nu danseaza, nu rad, unuii au si ochelari de soare pe ochi sau pe cap, nu ai loc de ei, stau si se uita in stanga si in dreapta ca poate ii vede cineva cat de cool sunt. In Oldiesul vechi beai la masa si te ridicai si dansai cand aveai chef, ti se parea spontan si fain. In cel vechi, mergi sa dansezi si nu ai loc iar muzica e naspa. Sunt de acord cu muzica veche disco si alte genuri, dar sa fie de calitate..

  • sorin says:

   In cel nou*, mergi sa dansezi si nu ai loc iar muzica e naspa. Sunt de acord cu muzica veche disco si alte genuri, dar sa fie de calitate..

 2. Recunoaste: Paula Seling e una din cele mai bune voci ale Romaniei live!!! – chiar daca a luat-o pe duca. Respecte pentru voce!! HQ, da – sucks… Si majoritatea trupelor romanesti!
  Se mai intampla sa plec din Oldies (fiind prea plin), in Vintage si sa dau de aceeasi oameni pe care ii vazusem numai cu 15 min inainte, in Oldies. :))
  Muzica din ambele cluburi e de …. rahat! E trecuta, expirata, EPUIZATA!!! Am ajuns la concluzia ca acolo mai merg oamenii care au invatat cateva miscari doar pe ANUMITE melodii si merg in aceste cluburi pentru a… le dansa (?). Exista atat de multa muzica buna, si variata, iar eu, in numai o singura aseara aud aceeasi melodie din anii ’80 de cel putin doua ori. Sau Cleopatra Stratan. Hai, frate, muzica de club?!?! Revelionul mi l-am facut in Vintage. La 00:15 minute pe ce crezi ca se “destrabala” lumea? Cleopatra cu Ghita al ei. Recomand sa vizionati Teo Cafe Deko – Cleopatra Stratan -> acest om iti deschide ochii..
  DAR, aceste doua locatii sunt mult mai OK decat acele cluburi pline de toape-pitzy si puleti din astia de 14 ani (ce isi cheltuie alocatia pe o bere doar pentru a putea vedea live doua buci balanganind-se).
  Am zis-o!!! HA!

Leave a Reply